wyniki w ciazy aspat67

Pokrewne
 
Pinezka xD

Temat: aspat i alat w I trymestrze ciazy-prosze o interpretacje
co oznaczaja te wyniki i jakie jest zagrozenie dla mnie a tym bardziej dla dziecka? dziekuje i pozdrawiam
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=38351



Temat: P.ciała (u męża) anty HBc total - dodatni...
" />Witam 2005r. ivf (11 MII, 9 zarodków)-podano 8A, 7A - nieudany 2006r. criotransfer ( 2 blastocysty) - nieudany Nasienie M dobre, moje wyniki dobre, zdiagnozowano nas jako niepłodność idiopatyczną Przygotowujemy się do kolejnego programu ivf, zrobiliśmy wszystkie badania są w porządku, oprócz jednego: U męża p.ciała anty HBc total wyszedł wynik - dodatni, zrobił dodatkowo AspaT 100,2 U/l (norma 40,00), AlaT ... 10 maja. Jaki wpływ mają te wyniki na nasze plany ivf czy możemy spokojnie przystąpić do niego, a może są jakieś dodatkowe badania, które radziłby nam pan wykonać? Jakie konsekwencje mogą być dla ciązy i dziecka przy udanym programie? z poważaniem
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=45872


Temat: P.ciała (u męża) anty HBc total - dodatni...
" /> ">Witam 2005r. ivf (11 MII, 9 zarodków)-podano 8A, 7A - nieudany 2006r. criotransfer ( 2 blastocysty) - nieudany Nasienie M dobre, moje wyniki dobre, zdiagnozowano nas jako niepłodność idiopatyczną Przygotowujemy się do kolejnego programu ivf, zrobiliśmy wszystkie badania są w porządku, oprócz jednego: U męża p.ciała anty HBc total wyszedł wynik - dodatni, zrobił dodatkowo AspaT 100,2 U/l (norma 40,00), ... ok. 10 maja. Jaki wpływ mają te wyniki na nasze plany ivf czy możemy spokojnie przystąpić do niego, a może są jakieś dodatkowe badania, które radziłby nam pan wykonać? Jakie konsekwencje mogą być dla ciązy i dziecka przy udanym programie? z poważaniem Potrzeban jest tutaj konsulatcja zakazników choociaż wyglada to na przerbyta infekcje z uposledzeniem funkcji watroby i to nalezy wyjasnic ....
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=45872


Temat: wpływ leczenia na ALAT i ASPAT - zdesperowane pytanie
" />Ania-wis ja po 3 mies.brania samego Duphastonu miałam dużo wyższy poziom Alat i Aspat.Moja wątroba była zdruzgotana.Musiałam odstawić ten lek natychmiast.Już w następnym cyklu wyniki się poprawiły.Stosowałam też ścisłą dietę.Przy tak wysokich wynikach nawet gdyby udało się zajść w ciążę byłoby to zagrożeniem dla dziecka.Mi powrót do normalnego stanu zajął 2 miesiące.W kwietniu na początku odstawiłam Duphaston,ścisła dieta,w maju normalny cykl a w CZERWCU zaszłam w ciążę.Dziś jestem w 27 tyg.Leczyłam się 6 lat.Zyczę Ci aby i tobie się udało i twoja historia była podobna do mojej.pa
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=10977


Temat: ACA
" />Szanowny Panie Doktorze oto moje wyniki: ACA IgG 40 U/ml wysoko pozytywny ACA IgM 30 U/ml wysoko pozytywny EliA IgG DNA 1,2 IU/ml negatywny anty TG 650,3 IU/ml (poprzednio w marcu/2006 135) kortyzol 13,3ug/dl APTT 39,2 s (23,0-39,0) TP HTF 12,1 s (0,80-1,20) PRL 21,2 ng/ml OB-21 Alat 26 U/l Aspat 28 U/l CRP ujemne czy powinnam rozpoczac leczenie-u immunologa, endorynologa? czy na podstawie tych wynikow mozna rozpoznac zakrzepice i hoschimoto? jak wysoce prawdopodobne jest uzyskanie ciazy naturalnej przy tych wynikach? z gory dziekuje za odpowiedz pozdrawiam
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=39751


Temat: Druga ciąża a cholestaza ciężarnych
" />Witam serdecznie, Urodziłam 26.09.2006r. córeczkę,przez całą ciążę miałam problemy z wątrobą (byłam na diecie,bolała mnie wątroba). Ostatni trymestr ciąży dużo spędziłam w szpitalu. Najgorsze wyniki to ASPAT i ALAT na poziomie ok 167U/l i 397U/l. Później się unormowały (po tabletkach-URSOCAM) ale za to wzrosła fosfataza zasadowa (pod koniec ciąży ok 186U/l). Bilirubinę i glukozę miałam w normie. Do tej pory jak się wykąpię to swędzi mnie ciało. Dodam jeszcze że okres prawie zawsze miałam wywoływany tabletkami od 15 roku życia (orgametril,duphaston). Rok nie mogłam zajść w ciążę dopiero po HSG,częstych wynikach krwi i monitorowanych cyklach,tabletkach (luteina,clostybergyl) udało się. W czasie ciąży brałam duphaston,folik,nospę. Teraz nadal uważam co jem-nie mogę smażonego,tłustego-mam gazy-jakby wątroba nie była jeszcze ok. Razem z mężem chcielibyśmy jeszcze jedno dziecko. Trochę czytałam o cholestazie-bardzo prawdopodobne ze wystąpi ona przy drugiej ciąży. Kiedy możemy planować drugie dziecko,jaka powinna być minimalna przerwa pomiędzy ciążami żeby moja wątroba ja zniosła? Pozdrawiam
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=44497


Temat: Autoimmunlogiczne zapalenie wątroby
i karmie piersia i nic siemalej nie dzieje. Moj hepatolog powiedzialze mial jzukilka przypadkow ciazy u kobiet chorych na azw i wszystko dobrze sie skonczylo. Dzisiaj odebralam wyniki na alat i aspat i sa w normie - az sie sama zdziwilam. Rodzilam silami natury bez znieczuleniai nic mi nie jest! Jestem szczesliwa mama:)W czasie ciazy moja watroba sprawowala sie super- chyba wyszlo jej to na dobre:) Twoj ginekolog nie ma racji - mozesz zajsc w ciaze i urodzic zdrowe dziecko. Co do przepracowania - hmm tez to przeszlam. Zmienilam prace bo zle to...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=473


Temat: Autoimmunlogiczne zapalenie wątroby
Witajcie :)) Rzeczywiście na forum ostatnio cisza.... Ja ostatnio też nie miałam czasu pisać, więc nadrabiam. Od miesiąca wiem, że będę miała córcię :))) Jak narazie wszystko jest w porządku. Ciążę znoszę o dziwo super. Przez cały czas (jestem juz w końcu 6 miesiąca) mam super wyniki - aspat i alat w normie. Wątróbce chyba ta ciąża służy. Jedyny minus to ucisk, który czuję prawie cały czas z prawej strony, ale to mała się rozpycha w brzuszku :)) Mam nadzieję, że po ciąży uda mi się również odstawić encorton....A to oznaczałoby, że choroba...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=473


Temat: PCO - wyniki badań i co dalej?
" />Panie Doktorze Poniżej przedstawiam wyniki moich badań (leżałam w szpitalu na endokrynologii). Przedstawiłam tutaj niemalże wszystkie (oprócz morfologii, USG jamy brzusznej, mammografii, EKG - są dobre). Diagnoza brzmi PCOS, czego ... lekarza)? Mam też przodozgięcie macicy - co z tym się wiąże, jakieś dodatkowe trudności z zajściem w ciążę? Badania hormonalne: TSH - 2,23 mU/L FT4 - 1,03 ng/dL Testosteron - 0,913 ... 3,8 mg/dL Kreatynina - 0,7 mg/dL Transaminazy: A1AT - 9 IU/L AspAT - Bilirubina całkowita 0,53 mg/dL Lipidogram: TG - 55 mg/dL, T-Ch - 168 mg Jonogram: Sód - 138 mmol/L,...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=13348


Temat: Autoimmunlogiczne zapalenie wątroby
w 13 tygodniu i jak narazie z naszym maleństwem i ze mną jest wszystko ok:) Odkąd jestem w ciąży przez pierwsze 2 mieciące brałam 5 mg encortonu wczoraj odebrałam wyniki badań i są jak mój lekarz powiedział fantastyczne alat 13 aspat 16 i biorę co 2 dzień 5 mg. Mój gin się boi żeby ten encorton nie zaszkodził dzidziusiowi. Ale lekarz mówi...
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=473


Temat: Autoimmunlogiczne zapalenie wątroby
... W dodatku przepisywał mi tonę ziół, po których aspat ialat skakały mi do 800. A moja przygodę zakończyłam na akupunkturze. I z tych wszystkich metod ta chyba była jeszcze trochę skuteczna....
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=473


Temat: ciąże obumarłe i pozamaciczna - przyczyna
" />Witam panie doktorze.Jesteśmy w trakcie badań.Mamy część wyników. Moja pierwsza ciąża obumarła była w lipcu 2004 roku. C I ca 14 hbd. Obsoleta. Ciąża pozamaciczna -Luty 2007-pomimo,że jajowód został-jest niedrożny(lewy),potwierdza to wynik bad. (hssg)Jajowód prawy drożny. sierpień 2008- kolejna ciąża obumarła . wynik usg"Trzon macicy w przodozgięciu z pęcherzykiem ciążowym o nieregularnych granicach zawierającym zarodej o CTL-3 mm(6,1 t.c).Czynności serca nie stwierdzam)Jajniki o prawidłowej echostrukturze i wielkości." Wyniki z 2 ciąży: toksoplazma igm 45 iu/ml toksoplazma igm 0,19 iu/ml Po każdym poronieni otrzymywałam immoglobuline ponieważ posiadam grupę krwi ) rh(-),mąż rh(+). W każdej z ciąż przeciwciał nie stwierdzono. Najnowsze wyniki: histeroskopia 6-12-2007 "jama macicy prawidłowej wielkości i kształtu.Widoczne oba ujścia maciczne jajowodów.Błona śluzowa adekwatna do fazy cyklu.Okolica ujścia wewnętrznego i kanał szyjki macicy bez widocznej patologii.Pobrano materiał do badania histopatologicznego." wyniki moje: fsh (2-5 d.c) 7,44 mlu/ml. (faza filikularna 4-13) lh (2-5 d.c) 7,20 mlu/ml .(f.filikularna 1-1 estradiol (2-5 d.c) 28,00 pg/ml. (f.filikularna 39-189) PT 14,00 sek.(10,8-16,2) wskaźnik PT 96,80 %.(80-120) INR 1,04. (0,9-1,30) APTT 41,30 sek.(26,1-36,3) APTT ratio 1,32 (0.80-1,20) TT 11,80 sek(8,0-14,0) TT ratio 1,07 (0.95-1.25) Fibrynogen 161,00 mg/dl.(150-375) Prolaktyna 9,67 ng/ml.(3,24-29,20) Progesteron ... TPO 2,4 IU/ml.(0-34) Toksoplazmoza IGG 37,5 IU/ml(dodatni) Toksoplazmoza IGM 0.165(ujemny) Homocysteina 7,81 u(nano)mol/l (3,36-20,44) P-ciała antykardiolipinowe igG 1,8 GLP(0-10 ujemny) P-ciała atykardiolipinowe IgM 11,3 MPL(0-20ujemny) P-ciała p/antygenom jajnika - wynik ujemny P-ciała p/antygenom łożyska -wynik ujemny Wyniki męża: Bilurbina całkowita 0,64 mg/dl.(0,1-1,0) ALAT 42 U/l.(0-41) ASPAT 22 U/l.(0-3 P-ciała hiv1/hiv2 0,49 s/co(poniżej 1,00 wynik ujemny) HBS antygen 0,87 S/N(w.ujemny) Anty HBs ilościowo 1 mlU/ml(0-10 ujemny) P-ciała anty HCV 0,46 S/CO (wynik ujemny) Cytomegalia IgG 2,6 AU/ml(wynik ujemny<15) Cytomegalia IgM 127 index(ujemny) HIV AG/Ab(combo) wynik ujemny P-ciała przeciw plemnikom (IIF) wynik ujemny Wyniki na ... się dowiedzieć o naszej sytuacji. Czy widzi pan jakieś nieprawidłowośći w tych wynikach,ktore mogłyby przyczynić się do poronień lub ciąży pozamacicznej? Byłabym wdzięcznz za pańskie zdanie.
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=53682


Temat: Łódź (Gynemed)- jak to przeżyć?
(0600 13 14 97), która się tym zajmuje i udzieli informacji telefonicznie. I oby wystarczyły dwie szczepionki, i udało się zajść w upragnioną ciążę Libra
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=8459


Temat: Autoimmunlogiczne zapalenie wątroby
po 5 miesiacach wrocilam do pracy, poznalam mojego obecnego meza zaszlam w ciaze i tylko przez okres ciazy i pol roku po nie bralam lekow, teraz nadal biore 5 - encortonu. Wlasnie wczoraj wrocilam z Zielonej ze szpitala z badan kontrolnych i czekam na reszte wynikow jak dobrze pojdzie to bedziemy probowac odstawic lek ;p tylko znowu znalezli mi kamienie w woreczku ... kompa tak szybko wylaczylam. Życie jest piekne i nie tracmy czasu na martwienie sie co bedzie.... Życze wszystkim duzo zdrowia, ksiazkowych wynikow watrobowych ja na poczatku tez mialam niezle 1250 alat i zblizony aspat ;)))) dałam rade Wy tez dacie !!!! Pozdrawiam cieplutko !!!!!
Źródło: commed.pl/viewtopic.php?t=473


Temat: prolaktyna
... skurczu serca; czynność wątroby w oparciu o poziomy AspAT, AlAT i bilirubiny; czynność nerek na podstawie poziomów mocznika, kwasu moczowego i kreatyniny. Wpływ preparatu Castagnus&reg; na stężenie prolaktyny w osoczu. Preparat...
Źródło: nasz-bocian.pl/phpbbforum/viewtopic.php?t=11415




 
Copyright 2006 MySite. Designed by Web Page Templates